Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

TRENDY V BÝVANÍ V ROKU 2023

TRENDY V BÝVANÍ V ROKU 2023

Uvažujete nad osviežením svojho bývania? Inšpirujte sa interiérovými trendami roku 2023. Veríme, že si každý z Vás príde na svoje.

 

Domáci wellness

V súčasnosti sa do popredia dostáva priestor pre seba rozvoj, pokoj, duševné zdravie a relax. Zdravší domov pozitívne vplýva na naše duševné i emocionálne zdravie. Práve preto si doma vyčleňte kútik alebo izbu pre relax alebo meditáciu. Ak nemáte dostatok priestoru, pridajte do každej miestnosti prvky, ktoré Vás budú relaxačne upokojovať. Rozmiestnite si po spálni sviečky, nainštalujte si závesy, ktoré zútulnia prostredie izby a zvýšia kvalitu spánku. Tento priestor si môžete spríjemniť i osobnou knižnicou s pohodlným alebo hojdacím kreslom.

Organizovaná domácnosť

Alebo inak povedané – minimalizmus ako životný štýl. Trend otvorených políc ide do úzadia. V rámci úložných priestorov sú veľmi obľúbené boxy, košíky, debny či iné organizéry, ktoré nielenže ušetria miesto ale i umožňujú aj ľahšiu manipuláciu s konkrétnymi vecami v nich. Využívajú sa všade v domácnosti, či už v spálni, v kuchyni alebo v obývačke. Usporiadaný a čistý domov prispieva aj k celkovej pohode rodiny.

Oblé krivky sú vítané

Zaoblené tvary si našli miesto v interiérovom dizajne už minulý rok. Tento trend sa začal kobercami, pohovkami a dekoráciami. Dnes už oblé krivky môžete vidieť všade – na rôznych štýloch osvetlenia, podlhovastých ikonických zrkadlách či ostatných doplnkoch.

Farebnosť

Šedá a biela pomaly „vychádzajú z módy“ a na trón nastupujú teplé neutrálne farby a zemité odtiene. Pre tento rok sú vítané tlmené odtiene terakoty, zelenej, žltej a slivky. Svoje miesto si prerazia aj pastelové tóny ružovej, fialovej a modrej. Ak budete chcieť v interiéri hĺbku, siahnite po sýtych odtieňoch čokoládovo hnedej, tehlovo červenej alebo tmavého nefritu. Kráľovnou roka sa stáva Viva Magenta!

Keramika

Keramika zažíva svoju slávu. Jedným z veľkých pôžitkov remeselne vyzerajúceho tovaru sú jedinečné textúry, ktoré človeka tak rýchlo neomrzia. Zaobstarať si môžete nielen keramický riad, ale aj rôzne originálne dekorácie, ktoré ozvláštnia priestor v spálni,  obývacej miestnosti či ďalších častiach domu. Aktuálny trh ponúka rad unikátnych váz, svietnikov, sviečok a rôznych sôch. Pri jedle podávanom na keramických tanieroch alebo miskách si môžete zaspomínať na dovolenku v prímorských oblastiach. 

Zdroj: www.mobelix.sk

 

Domov pre mňa
P. Jílemnického 5106/9
955 01 Topoľčany
0915 366 574
Facebook Instagram
© 2021 domovpremna.sk